Službu SMS parkovné, která umožní velmi pohodlně uhradit parkovací poplatek pomocí mobilního telefonu, spouští do ostrého provozu od 2. ledna Město Karlovy Vary. Deník o tom informoval Pavel Bohánek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary, a.s.

Pro úhradu parkovného je třeba poslat SMS zprávu v předepsaném tvaru, která bude obsahovat kód zóny, registrační značku auta a dobu parkování, na číslo 902 30. Obratem přijde potvrzující SMS zpráva, která obsahuje cenu a dobu platnosti parkovacího lístku.

Příjemnou zprávou pro všechny řidiče, kteří budou tuto službu využívat, je, že cena zůstává stejná jako při hotovostní platbě v parkomatu.
Pokud se zdržíte a budete potřebovat parkovné prodloužit, nemusíte se vracet k parkomatu, ale parkovací lístek pohodlně prodloužíte v průběhu obchodního jednání či nakupování. I pro SMS parkovné však platí maximální doba parkování 4 hodiny.

Pokud parkujete v placených zónách pravidelně, můžete kromě objednání formou SMS využít nejpohodlnější způsob, a to objednání pouhým prozvoněním.

Podrobný návod najdete na každém parkomatu nebo na webových stránkách www.dpkv.cz. Rovněž na těchto internetových stránkách najdete, jak si vytisknout daňový doklad za zaplacené parkovné.

Zároveň si můžete vyzvednout v přepravní kanceláři DPKV, a.s. nebo na Městské policii Karlovy Vary kartičku s logem „Za parkování platím mobilem!", kterou lze umístit za sklo či na palubní desku automobilu namísto klasického parkovacího lístku. Pro strážníky je kartička signálem o úhradě parkovného mobilem a nemusí dále hledat parkovací kartu či klasický lístek, který může být mnohdy někde zapadlý.

A nakonec poslední důležitá informace, kontrolu úhrady SMS parkovného budou provádět pomocí mobilního zařízení strážníci městské policie, kteří si tak kdykoliv mohou ověřit, zda má dané auto skutečně parkování zaplaceno.