Předpokládám, že jste projednávali nominace do vedení strany na kongres ODS?

Na programu jsme toho měli více, volili jsme i zástupce regionu do celorepublikových orgánů a svého kandidáta do voleb do Evropského parlamentu. Samozřejmě prioritou byly nominace do vedení na kongres, který proběhne o víkendu. O přízeň delegátů se osobně ucházel kandidát na předsedu strany, bývalý ministr školství profesor Petr Fiala, a europoslanec Edvard Kožušník. Nominační projevy i následná diskuse byly velmi dlouhé a celý sněm se protáhl do pozdních nočních hodin. Delegáti následně vyjádřili jednoznačnou podporu profesoru Fialovi.

Jaké další nominace na kongres jste projednávali?

O podporu si přijel požádat na post prvního místopředsedy i Jiří Pospíšil a stávající místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák na pozici lídra kandidátky do Evropského parlamentu oba jmenovaní získali nominaci karlovarských delegátů. Na posty řadových místopředsedů byla udělena nominace pánům Vlasákovi, Sokolovi, Bellovi a Kupkovi.

Na posty předsedy, prvního místopředsedy i řadových místopředsedů je již známo velké množství kandidátů známých jmen. Nikdo další vás nezaujal?

Karlovarští delegáti neprojednávali žádné další známé nominace kandidátů do vedení strany, pokud si o tuto podporu sami region nepožádali, nebo nebyli na sněmu přítomni osobně. Když někdo něco chce, měl by si o to umět říct a požádat. Termín našeho sněmu byl znám všem, a tak bylo na kandidátech, jak s tím naloží.

Zmínil jste, že na programu byly rovněž i volby vašich zástupců regionu do celorepublikových orgánů a karlovarského kandidáta do voleb do Evropského parlamentu.

Za karlovarský region byl zvolen kandidát do voleb do Evropského parlamentu, a to Petr Šindelář, předseda krajského zastupitelského klubu, do Výkonné rady Jan Mraček a do celorepublikového smírčího výboru Veronika Vlková a do kontrolní a revizní komise Natka Krausová.