Děkujeme vám za sledování on-line zpravodajství z prezidenstké návštěvy v Kralovarském kraji. V zítřejším Deníku najdete rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem i další podrobnosti z jeho návštěvy.

13:18Skončilo setkání prezidenta Zemana s obyvateli Chyše a okolních obcí. Na rozdíl od ostatních měst prezident dekorovat stuhou prapor dobrovolných hasičů, protože Chyše městskou zástavu nemá. Starosta musel slíbit nápravu. Prezidenta pak pomazal 200 let starým rychtářským právem. Nyní prezident poobědvá v zámeckém pivovaru a poté poskytne Deníku rozhovor. Prezidentova návštěva kraje skončí v 15:30 oficiální tiskovou konferencí.

12:42 Sokolovna v Chyši je zaplněná do posledního místa, mnozí lidé musejí stát. Prezident se přivítal s obyvateli a na úvod nešetřil kritikou silnice vedoucí do města z hlavní komunikace. Všechny rozesmál starosta Dorňák. "Srdečně vás tady vítají naši vaši občané. Máme vás rádi a já vás mám taky rád," pravil starosta.

12:13 Před radnicí v Chyši přivítal prezidenta Miloše Zemana starosta Miroslav Dorňák a pozval ho na radnici. Na setkání s prezidentem čekají v místní Sokolovně desítky lidí.

12:00 Prezident Zeman se rozloučil v Bochově. Dekoroval stuhou městský prapor a od starosty dostal obraz Bochovské krajiny a koš s masnými výrobky. Poté prezidentská kolona zamířila do Chýše.

11:05 - Na setkání s prezidentem přišlo v Bochově více než sto lidí. Zeman pogratulovat starostovi Miroslavu Egertovi k tomu, že už byl třikrát zvolen. Nezapomněl ani na své odpůrce protestující před zahájením akce. "Pozval jsem je s tím, že budou první kdo dostane slovo. A nikde je tady nevidím," uvedl prezident.

10:47 - Také v Bochove čekají na prezidenta desítky lidí před místním kulturním domem. Nechyběla skupina osmi lidí s transparentem kritizujícím Zemana za jeho počínání v souvislosti s případem údajného článku Ferdinanda Peroutka. Po chvíli ale odešli.

10:33 - Do Bochova prezident přijel historicky poprvé. Ve měste se před jeho návštěvou objevily plakáty, které zvaly do místního kulturního domu, kde proběhne bedesa s občany. Bochovský starosta Miroslav Egert již dříve řekl, že se radnice nechá inspirovat dotazy, které z diskuze s občany vyplynou.

10:20 - Poslední den návštěvy oficiálně začal. Prezidenta v Bochově přivítalo vedení města. Nyní je čeá soukromé jednání bez účasti tisku.

10:05 - Prezident by měl dorazit do Bochova již v 10:20 hodin, program začíná oproti předchozím dnům o deset minut dříve. První bude na programu setkání s vedením města.

Redakce Deníku vás vítá u on-line zpravodajství z posledního dne prezidentské návštěvy v Karlovarském kraji. Prezident Miloš Zeman dnes pobeseduje s vedením i občany měst Bochov a Chyše. Závěrem návštěvy poskytne Deníku rozhovor, který najdete v zítřejších novinách. První dáma ukončila program návštěvy již včera.