Menší úpravy jako nátěry nebo výměny dřevěných prvků by měly být na delší dobu posledními zásahy do dřevěného skvostu.

„Celkem pět etap už spolklo téměř čtyři miliony korun. První etapa odstartovala na jaře před pěti lety. Opravovalo se vždy mimo letní sezonu, tedy jen na jaře a na podzim,“ řekl Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

Poslední etapa stála téměř jeden milion korun, ten putoval na Tržní kolonádu z městského rozpočtu.

Původně bylo naplánováno stihnout práce ideálně během etap čtyř, ale to se nepovedlo. První etapa oprav kolonády byla provedena v roce 2013 a stála 514 000 korun. Opravy byly samozřejmě řádně projednané a schválené památkáři. Dřevěná kolonáda ve švýcarském stylu, bohatě zdobená řezbami, byla postavena na místě staré karlovarské radnice v letech 1882 až 1883 podle projektu slavných vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera. V letech 1904 až 1905 byla kolonáda prodloužena nad vývěr Tržního pramene.
V interiéru Tržní kolonády vyvěrají celkem tři minerální prameny, Karla IV., Dolní zámecký pramen a Tržní pramen.

Navazující tržní krámky ale dělat ostudu také dlouho nebudou. Životnost tržních krámků, postavených před sto lety, je u konce a bez oprav by spadly. Ty by měly započít už tento rok.

Podle náměstka primátora Michala Riška si oprava sedmnácti tržních krámků, z nichž jeden je v soukromém vlastnictví a ostatní patří městu, vyžádá 19 milionů korun. Tuto částku město uvolní z přebytku loňského rozpočtu.

6. ročník Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary 2018
V lázních triumfovali na Mattoni 1/2Maratonu Vrabcová Nývltová a Romanenko