Akce nese název Klášterní slavnosti a bude do neděle 6. Slavnosti pořádá Základní umělecká škola Ostrov společně s místním Domem kultury. Zahájení se koná už dnes od 18 hodin v divadelním sále Domu kultury Ostrov. V rámci zahájení vystoupí Orchestr Základní umělecké školy Ostrov Ad-Libitum spolu se smyčcovým orchestrem Základní umělecké školy Biskupská z Prahy.

Zítřek bude plný hudby na ostrovském Mírovém náměstí. Program zahájí od 13.50 oblíbený Drumm Band ZUŠ Ostrov a ZUŠ Antonína Dvořáka Karlovy Vary, který vystupuje na řadě prestižních akcí a vždy sklízí velký úspěch. Velkým lákadlem a zpestřením bude určitě vystoupení klarinetového orchestru Klarinetkoor Mo6 z Nizozemska. Poté předvede své umění Taneční orchestr ZUŠ Sedlčany a posluchači si vychutnají také koncert After Party Bandu ZUŠ Ostrov. Závěr programu na Mírovém náměstí v Ostrově obstará rockové trio Tajfun, které návštěvníci nejrůznějších rockových koncertů mohli vidět už společně s celou řadou celorepublikově známých kapel.
Sobotní program se pak přesune do divadelního sálu Domu kultury, kde se od 17 hodin bude konat vyhlášení ceny ´Ď´, kterou získají lidé, kteří pomáhají ostatním bez vidiny nějakého zisku. Program doplní opět nizozemský Klarinetkoor Mo6 z Nizozemska. Večer pak v domě kultury završí diskotéka.

Společně s Domem kultury Ostrov přichystala ZUŠ Ostrov program i na neděli 6. května. Ten se bude konat v klášterním areálu.
Tam se na jevišti objeví Dechový orchestr ZUŠ Mariánské Lázně, Orchestry ZUŠ Ostrov Písk – Písk, Swing Band ZUŠ Ostrov, Flétnový a Rockový soubor ZUŠ Nové Strašecí, Kytarový orchestr Rastatt a After Party Band ZUŠ Ostrov společně s BB Bandem. „Věříme, že se program bude lidem líbit a každý si v něm najde to svoje. Snažili jsme se vybírat opravdu pečlivě," zve na květnový hudební festival za organizátory Jaroslav Chmelík, zástupce ředitele ZUŠ Ostrov.

(jah)