Sestřičky, jeptišky, indiáni, námořníci, sekáči trávy, příslušníci policie i šviháci hospod čtvrté cenové skupiny. Ti všichni se postupně stavěli na start, aby se bez zranění pokusili zdolat trasu z Ostrova do Hroznětína a zpět. „Není to závod a hlavní je dobrá nálada. Máme všechno, doprovodí nás policie i ambulance z Bohnic," vítal všechny účastníky v převleku těžko identifikovatelný Jan Bureš, ostrovský zastupitel. Pak se všichni slibem zavázali, že po dobu jízdy nebudou konzumovat alkohol a budou dodržovat silniční pravidla, a zazněla česká hymna. A masa kol a nohou se dala do pohybu. A nadšení se všichni na Kolečko vrátili v poledne. „Byla to bomba, povedlo se to skvěle. Nyní jsme rozdali ceny za retrooblek a masky a také vozíčkářům za statečnost," liboval si Jan Bureš.

O znovuoživení zaniklé tradice závodu Tour de Kolečko se postarala skupinka nadšenců v čele s Vladimírem Křížem. „Po založení facebookové stránky Ostrovsko včera a dnes, kam přidávám fotografie z minulosti Ostrova, došlo i na fotky z Tour de Kolečko. Tak jsem si řekl, proč to neobnovit?" prozradil vznik nápadu Vladimír Kříž. Poslední závod se uskutečnil v roce 1981, kdy ostrovští recesisté jezdili až do Boče.

Cenu za nejlepší kostým získal příslušník Lidové policie NDR Jirka zvaný Mexiko. Cenu za veterána soutěže si odnesl Vladimír Kříž starší, který se zúčastnil už několikátého ročníku Tour de Kolečko. O cenu nepřišli ani dva vozíčkáři, kteří zdolali celou trasu, jmenovitě pan Kovařík a Otčenášek. Týmem závodu se staly Sestry v akci, které pracují v Domově pro osoby se zdravotním postižením na Mariánské. Cenu za retro kolo si připsala paní Míša a bez ceny neodešly ni členky Švédského opalovacího týmu.