Zastupitele Ostrova čeká už ve středu 14. prosince schvalování rozpočtu. I když mnohá města v České republice kvůli vysoké inflaci omezují investice na rok 2023, Ostrovu zřejmě zbyde ještě víc než 100 milionů na případné další nenaplánované projekty. Informoval o tom první ostrovský místostarosta Pavel Čekan (Místní hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst), který má městské investice ve své gesci.

"Pokud jde o investice na příští rok, myslím, že budeme mít kapitálové výdaje v obdobné výši jako v předchozích letech. Celkem máme naplánované kapitálové výdaje ve výši 180 milionů korun, v rozpočtu se počítá s příjmy ve výši 618 miliony korun," nastínil místostarosta Čekan s tím, že vedení města chce v roce 2023 realizovat tři investiční projekty, jejichž rámec přesahuje 10 milionů korun.

Zámecké lázně se nacházejí na atraktivní adrese.
Karlovy Vary znovu hledají nájemce pro Zámecké lázně. Rusové je nespasí

Prvním velkým projektem je výstavba hasičské zbrojnice pro dobrovolné hasiče, která začala nedávno. V příštím roce by město na této zakázce mělo proinvestovat 60 milionů korun. "Druhou velkou akcí v pořadí je výstavba nových prostor družiny Základní školy Májová za devatenáct milionů. Třetí největší investicí v příštím roce za třináct milionů bude naplánovaná renovace interiéru Domu kultury Ostrov," upřesnil Čekan.

Vedení města předkládá rozpočet jako vyrovnaný, na straně příjmové i výdajové jde o částku 618 milionů korun. "Pokud ho zastupitelé schválí, měli bychom mít ještě více než 100 milionů korun jako rezervu na případné další investice. Rádi bychom více realizovali projekty s energetickými úsporami, které nejsou bohužel dopracované, a které bychom proto chtěli co nejdříve připravit a realizovat tak, abychom využili maximum dotací z jednotlivých programů určených na úspory energií a alternativní zdroje výroby energie," dodal první ostrovský místostarosta.