Objekty postavené na pozemcích města koncem osmdesátých let majitelé postupně přestávali užívat a udržovat. Proto se město snažilo získat garáže do svého vlastnictví.

Čtyři roky trvající proces byl zdárně ukončen, garáže či torza staveb na pozemcích Karlových Varů byly v naprosté většině převedeny do majetku města. Přípravy na likvidaci běží.„Už máme k dispozici projektovou dokumentaci k demolici asi čtyř stovek garáží v Jabloňové ulici. Teď bude záležet na zastupitelích, zda na zítřejším jednání uvolní peníze na tento záměr," řekl náměstek primátora Petr Bursík.

Projektová dokumentace počítá s náklady na demolici kolem 7,3 milionu korun. „Vzhledem k tomu, že výběr firmy bude formou veřejné soutěže, věříme, že se podaří dosáhnout nižší ceny. V každém případě pokládám prostředky na demolici garáží za přínosnou investici do této lokality. Z města zmizí problematické místo a naopak získáme prostor, který budeme moci v souladu s územním plánem nabídnout podnikatelům k rozšíření jejich aktivit," dodal Bursík.

Demolice v Jabloňové ulici ve Staré Roli se nijak nedotkne několika řad garáží na soukromých pozemcích v přední části areálu. Tady bude město Karlovy Vary provádět pravidelný úklid v rámci údržby celé lokality.