Jak hodnotíte 23. kongres ODS?
Kongres byl volební a navíc v poměrně složité situaci pro ODS. Hodně prostoru bylo věnováno analýze současného stavu a příčinám neúspěchu v krajských volbách a také situace okolo tzv. rebelů. Z tohoto pohledu se mnoho věcí v různých modifikacích opakovalo. To nejdůležitější však je, že byl představen koncept pro obnovení důvěry. Bez uvědomění si chyb a hlavně bez změny stylu pro zbytek volebního období by celý kongres postrádal smysl.

Jste spokojený s volbou vedení strany?
Z pohledu našeho regionu jsem spokojen. Náš region podporoval kandidaturu Petra Nečase na post předsedy strany, Martina Kubu na pozici 1. místopředsedy a dále Jiřího Pospíšila a Tomáše Chalupy na pozice řadových místopředsedů. Tito jmenovaní byli zvoleni v prvním kole. Naše podpora směřovala i k Petru Bendlovi, který se však před kongresem kandidatury vzdal. Z tohoto pohledu jsem spokojen a nově jmenovaný tým okolo předsedy mě naplňuje nadějí.

Vedle jmenování nového vedení strany a řešení situace okolo rebelujících poslanců byl pro vás osobně ještě nějaký další důležitý závěr?
Závěrů bylo celá řada. Já osobně bych například zmínil některé závěry týkající se Evropské unie, jako třeba odmítnutí bankovní unie a také to, aby představitelé ODS prosazovali více liberalizace a maximálně se bránili regulacím všeho druhu.