Více než padesát milionů korun chce získat otovická radnice. Tuto dotaci chtějí Otovičtí použít na výstavbu hřiště a přístavbu místní základní školy.

Podle místostarosty Josefa Hrubého je získání peněz reálné. „Právě připravujeme studii proveditelnosti. Práce máme rozdělené na čtyři roky. Jakmile se vypíše tento dotační titul, okamžitě o peníze zažádáme,“ nastínil Hrubý. „Kormě víceúčelového hřiště chceme další peníze investovat i do školní jídelny a kuchyně,“ doplnil starosta.

Podle něj má radnice i dostatek protsředků na pokrytí části nákladů. „Na projektu bychom se museli z vlastního rozpočtu podílet přibližně dvaceti procenty. Nějaké peníze už máme k dispozici a navíc se chystáme prodat ještě jeden pozemek za pět milionů korun,“ ujistil Hrubý. „Pokud vše dopadne podle našich předpokladů, pak bychom už letos na podzim mohli začít pracovat například na inženýrských sítích. Podle mě je to skutečně reálná šance,“ informoval místostarosta.

Ředitelka školy Jiřina Klírová považuje tyto kroky za nutné. „Otovice čeká velký rozvoj, během několika let by se zde měl rapidně zvýšit počet obyvatel. Z toho důvodu je potřeba o dotace z Evropské unie na tento projekt žádat co nejdříve. Samotná obec by totiž tolik peněz poskytnout nemohla,“ vysvětlila Klírová.
Podle ní je hřiště pro obec nutnou investicí. „Lidé o něj mají zájem už desítky let a citelně tady schází. Otovice by se podle mě měly dál rozvíjet, a k tomu je určitě důležitá kvalitní moderně vybavená škola a také dostatek kulturního vyžití. Tomu by tento projekt mohl výrazně pomoci,“ dodala ředitelka Klírová.