O prvenství v kategorii Bezpečnost a spokojenost rozhodli hospitalizovaní pacienti. V celostátním hodnocení obsadil Ostrov mezi 155 nemocnicemi s akutními lůžky 14. místo.

V hodnocení kvality komunikace lékařů s hospitalizovanými pacienty pak získala ostrovská nemocnice v rámci České republiky výborné druhé místo. Anketu každoročně vyhlašuje společnost HealthCare Institute.

„Ocenění patří všem našim zaměstnancům, zejména lékařům, sestrám a zdravotnickému personálu. Těm patří největší díky. V celorepublikovém měřítku jsme obsadili 14. místo, což oproti minulému roku představuje posun o 12 míst dopředu. Kvalitu naší péče dokládá i celostátní druhé místo v hodnocení komunikace lékařů s pacienty,“ uvedl ředitel ostrovské nemocnice František Werner.

Ředitel poznamenal, že z výsledků má vedení nemocnice velikou radost, obzvláště když je zřejmé, že o něm rozhodli samotní pacienti a hlasování probíhalo kontinuálně v průběhu celého roku 2018.

Nemocnici Ostrov se navíc koncem listopadu dostalo opravdu významného individuálního ocenění. A to, když se náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Helena Piškaninová stala zdravotní sestrou Karlovarského kraje.

Pacienti ostrovské nemocnice především oceňují, že jsou všechny pokoje vybaveny elektricky polohovatelnými lůžky, uzamykatelnými skříněmi k uložení osobních věcí, vlastním sociálním zařízením, TV, lednicí a wi-fi připojením.

Ilustrační fotografie.
Bodl svého spolubydlícího

Ve svých reakcích vyjadřují pacienti spokojenost především s prací lékařů i personálu po celý rok, lze tak usuzovat podle mnohých reakcí na sociálních sítí, podle děkovných emailů i klasických dopisů. „Opravdu nejčastěji chválí odborný a především lidský přístup personálu. Snažíme se, aby naši zaměstnanci vytvářeli pro pacienty takové podmínky, aby se u nás cítili opravdu dobře, skoro jako doma. To vše v duchu naší filozofie uplatňování odbornosti a individuálního, vřelého přístupu. Líbí se jim také krásné, moderní a čisté prostředí nemocnice, která je nově zrekonstruovaná a přilehlý nemocniční park,“ konstatoval ředitel Werner.

Ostrovská nemocnice má v současnosti více než 300 lůžek, jedná se o zařízení rodinného typu, které je zasazené v krásném, klidném a čistém prostředí. Součástí areálu nemocnice je Sportpark, bylinková zahrada, fontána, odpočinková místa.

V Karlovarském kraji má nemocnice celou řadu primátů, například oddělení psychiatrie či projekt domácí plicní ventilace. Nemocnice má 420 kmenových zaměstnanců a 130 externích odborníků, kteří zde pracují na zkrácený úvazek.

Daří se zde bojovat i s celorepublikovým problémem, kterým je nedostatek personálu. „Posilujeme nábor, nabízíme zajímavé benefity a náborové příspěvky. Teď máme například radost, že máme nového primáře na oddělení psychiatrie,“ dodal Werner.

Ilustrační foto
Kafíčko v Café Rolava si lidé asi hned tak nedají