Karlovarská krajská nemocnice (KKN) přistoupila k zavedení parkovacího systému, jehož cílem je komfortnější a dostupnější parkování v celém areálu nemocnice. Každý řidič bude mít prvních 30 minut parkování zcela zdarma. Po uplynutí této doby zaplatí 20 korun za každou půlhodinu. V areálu nemocnice se nachází dva parkovací terminály, na vjezdu a výjezdu v Americké ulici a u vchodu do Pavilonu akutní medicíny.

„Smyslem zavedení parkovacího systému je vytvoření dostatečné kapacity pro vozidla našich pacientů a návštěvníků, a i zajištění bezproblémové průjezdnosti areálu pro vozidla záchranné služby a hasičů. Často se stávalo, že na vyhrazených plochách parkovali návštěvníci města, kteří blokovali tato vyhrazená místa," uvedl provozně-technický ředitel KKN Jan Rais. Zároveň se zavedením zpoplatněného parkování uzavře nemocnice od čtvrtka boční vjezd z Bezručovy ulice. „Jediný vjezd do areálu bude z Americké ulice," vysvětlil ředitel Rais.

Nová parkovací plocha před pavilonem A nabízí na šest desítek standardních parkovacích míst a šest vyhrazených stání pro tělesně postižené. „Doporučujeme návštěvníkům, aby parkovali zejména na těchto plochách ," podotkl Jan Rais.

Řidiči by zároveň měli respektovat dopravní značení v areálu a rozhodně by neměli parkovat svá vozidla na žlutě vyznačených plochách. Ty jsou určeny pro požární techniku. Výtěžek z parkování použije nemocnice na údržbu komunikací, která je nákladná zejména v zimním období.

Nemocnice zpoplatnila i parkovací místa pro zaměstnance, kteří na konkrétně vyhrazených plochách platí měsíční poplatek tisíc korun. Pro pracovníky, kteří nemají pevně vyhrazené místo, je měsíční parkovné 200 korun.