Nejdelší plavecká štafeta světa odstartovala v pátek 8. července ve 12 hodin. „ Skupina plaveckých specialistů pod vedením našeho letitého plavčíka Jiřího Řezáče se pokouší překonat zatím nejdelší výkon z USA, který činí 950 kilometrů. Štafetu tvoří převážně děti od 12 let, jak z plaveckého oddílu Rokycany, tak z Plzně. Dohromady se jedná o 19 plavců a aktivním členem je i právě tvůrce nápadu Řezáč, který minulý pátek svým plaveckým výkonem štafetu odstartoval,“ uvedl Luboš Ibrmajer, prezident spolku Sportovní klub Radbuza Plzeň.

FC Viktoria Plzeň U19 - Aston Villa U19 5:2.
PODÍVEJTE SE, jak mladí viktoriáni rozstříleli slavnou Aston Villu

Ke čtvrtku 14. července měli plavci odplaváno téměř 500 kilometrů a v případě úspěchu se konec odhaduje na příští pátek 22. července. „Každý plavec absolvuje devadesáti minutový úsek, při kterém naplave čtyři až pět kilometrů. Doufám, že se nám podaří překonat metu tisíc naplavaných kilometrů a vytvořit tak nejdelší světový výkon se zápisem do Guinessovy knihy rekordů,“ řekl organizátor akce Jiří Řezáč.

Nejdelší plavecká štafeta světa je v polovině. Plavci měli ke čtvrtku 14. července odplaváno 500 kilometrů, v případě úspěchu se konec odhaduje na příští pátek 22. července.Nejdelší plavecká štafeta světa je v polovině. Plavci měli ke čtvrtku 14. července odplaváno 500 kilometrů, v případě úspěchu se konec odhaduje na příští pátek 22. července.Zdroj: SK Radbuza Plzeň

Vytrvalce může přijít podpořit široká veřejnost. „Vytrvalostní borce mohou přijít lidé osobně povzbudit nebo si s nimi zaplavat v levé nebo v pravé dráze vedle nich,“ dodal Ibrmajer. Otevírací doba bazénu je: pondělí, středa a pátek od 6 do 14 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 9 do 17 hodin.