Mezi ně zcela určitě patří karlovarský Bál Festival, který se v sobotu 3. února už po třiadvacáté uskuteční v Grandhotelu Pupp. Letošní téma bálu je Srdcový král. A co že se na parketu Slavnostního sálu bude odehrávat?

Do jednoho konzervativního amerického státu, uprostřed konzervativní dekády, do ospalého města s náměstím malým jako konzerva jednoho dne přijíždí na motocyklu záhadný cizinec, kytarista a tulák Chad, aby všechny jeho obyvatele nakazil rebelstvím své hudby a jejich nudné životy navždy převrátil vzhůru nohama. Tolik o ději slavné broadwayské muzikálové komedie s největšími hity, které zpíval Elvis Presley. Ukázky z ní představí, ostatně jak už je dobrým zvykem, členové souboru Divadla Kalich.

Bál Festival je mimořádnou kulturní a společenskou akcí, která je od počátku spojena s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary a je vždy jeho předzvěstí.

Program bálu je vždy ve znamení jevištního ztvárnění některého z proslulých filmů nebo muzikálů. Mezi řadou významných hostů bývá tradičně vedení filmového festivalu včetně Jiřího Bartošky a dalších celebrit. I přes svou hvězdnou záři je Bál Festival akcí otevřenou pro veřejnost a lze si na něj pořídit vstupenky jako na mnohé jiné plesy.

Detektiv Kuneš znovu v akci
Úspěšný Rapl se vrací, natáčet se bude v centru lázní