Vyděšené zvíře běželo mezi Horami a Jenišovem ve směru na Karlovy Vary a bylo jen otázkou času, kdy dojde ke střetu s některým jedoucím automobilem. Shodou okolností tudy projížděl redaktor Karlovarského deníku a psa se mu podařilo zachránit.

Nebyla to ale vůbec jednoduchá akce. „Zapnul jsem výstražná světla, abych ostatní řidiče upozornil na nebezpečí. Poté jsem se snažil psa běžícího u svodidel zablokovat či zastavit a zabránit mu, aby vběhl do druhého jízdního pruhu. Bohužel, hned se to nepodařilo a dvě auta ve druhém pruhu ho skutečně minula jen o vlásek. Naštěstí se zase vrátil zpět k pravé straně silnice. Pomohl až nápad s otevřením dveří za pomalé jízdy. Pes na to reagoval a během dvou vteřin jsme ho měl na klíně. Což také nebylo zrovna bezpečné, protože byl poměrně velký a těžký," popsal záchrannou akci redaktor Deníku.

Psa se mu podařilo přesunout na sedadlo spolujezdce a následoval telefonát karlovarským strážníkům. Ti si zakrátko poté psa převzali a převezli ho do městského útulku.

Odkud se pes na rychlostní silnici vzal, není jasné. Zvíře nemělo obojek ani čip. Evidentně se ale jedná o zdravého psa, který například mohl utéci majiteli. Jenomže pak zvolil špatnou cestu a jeho putování po rychlostní silnici mohlo skončit tragicky. Nejen pro něho, ale případně i pro řidiče, který by se s ním ve velké rychlosti srazil.

Snad bude mít tento příběh i další dobrý konec. A to, že pes nezůstane v útulku dlouho a buď se vrátí k původnímu majiteli, nebo najde nového a hodného pána.