„Parkety byly již v havarijním stavu, kvůli několikerému broušení, často dosti neodbornému a nešetrnému, byly neopravitelné. Kompletní výměna dubových parket, jejich usazení do původního rybinového vzoru a nalakování tvrzeným a oděruvzdorným lakem se opravdu vydařily. Místnost je teď příjemným prostorem nejen k posezení, ale také k pořádání sešlostí, besídek a možná sem zavítají i lekce tanečních," uvedl starosta Pavel Čekan.

V sále kavárny provedli památkáři průzkum původních vrstev výmalby a teprve podle závěrů průzkumové zprávy byla zvolena barva zdí. Dále byl proveden restaurátorský průzkum rozsáhlé nástěnné malby, který navrhl možnosti jejích oprav, do kterých se město záhy pustí.

Natřeny a renovovány byly dále dřevěné kryty na radiátory po obvodu místnosti, které jsou původně z dýhovaného mořeného dřeva, ale v současné chvíli je už také pokrývají letité vrstvy nátěru.

„V kavárně je po rekonstrukci také nový bar, jehož pracovní desky mají stejný mramorový dezén jako vnitřní parapety oken, sociální zařízení, úklidová místnost a dvoukřídlé bezpečnostní protipožární dveře pro vstup do kavárny ze schodiště," dodala mluvčí městského úřadu Zdeňka Newiaková.