V současné době je na tom nejlépe, co se týče počtu otevřených sjezdovek a množství sněhu, skiareál Klínovec. „U nás jsou nyní vynikající podmínky pro lyžování. Ochlazení umožnilo v minulých dnech spustit umělé zasněžování, také připadlo asi 5 centimetrů přírodního sněhu. Čekací doby u lanovek jsou nulové. Otevřeny a strojně upraveny jsou sjezdovky Dámská, Pařezovka, Slalomák, Přemostěná. V provozu jsou lanové dráhy Dámská, SUZUKI, CineStar Express a krytý koberec v dětském parku u Maxe. Areál je otevřen denně od 9 do 16. Hostům jsou k dispozici pravidelné linky skibusu z Mariánské, Božího Daru, Loučné, Háje a parkoviště pro 900 vozů je samozřejmě zdarma," uvedl mluvčí areálu Adam Svačina. A přidal jedno upozornění pro návštěvníky. „Respektujte prosím označení uzavřených sjezdovek na Klínovci a nevjíždějte na ně! Předcházíte tím možným škodám na majetku a zdraví," dodal.

Situace se lepší rovněž ve skiareálu Bublava. Na Bublavě nyní panuje krásná zima, lyžování už je moc pěkné a lyžařské podmínky se dál postupně zlepšují. V provozu je vlek a sjezdovka Střední Bleiberg a také lanovka Stříbrný potok a Lesní sjezdovka. Na zprovoznění dalších částí areálu se pracuje. Na sjezdovkách je kolem 25 centimetrů převážně technického sněhu.

Skiareál Boží Dar Neklid je opět v provozu. Jede sedačková lanovka a sjezdovka Moser a vlek Za Prahou s přilehlou sjezdovkou. Ve snowparku je připraveno alespoň několik menších překážek. I nadále se tady lyžuje se slevou 20 procent.

V Mariánských Lázních je k dispozici levý lyžařský vlek a kabinková lanovka pro turisty. Otevřeny jsou ze sjezdových tratí prozatím levá část Slalomáku. Ve skiareálu Novako na Božím Daru zase bude ode dneška každý den večerní lyžování, snowtubing zatím není v provozu. Lyžovat se opět začalo v Perninku v areálu Pod nádražím. V provozu je i tamní skiareál Velflink. Nad nádražím se zatím nelyžuje a v provozu není ani skiareál Plešivec. Na zlepšení počasí čekají rovněž v Potůčkách.