"Nejhorší situace byla ráno na Loketsku a klasicky na Bečovsku. Zde se navíc nad kopcem zkřížil kamion a silnice na Plzeň se tak zastavila. I kvůli tomu v koloně uvízly naše sypače, které tak nedorazily tam, kam měly. I proto například v Hlinkách zůstaly autobusy viset," řekl dispečer krajských silničářů Josef Bulka.

Sněžení a teploty pod nulou začaly kraj svírat od půlnoci. "Napadaný sníh zůstával ležet a hned namrzal. Proto jsme do terénu poslali techniku, která cesty prosolovala. Nad ránem už bylo napadáno kolem 5 cm sněhu, ale jen v nižších výškách. Na horách jsme už musely sáhnout po frézách," popsal Bulka.

"Vzhledem ke stále zhoršeným povětrnostním podmínkám evidujeme během dnešního rána na silnicích v Karlovarském kraji 6 dopravních nehod. Největší problémy měli řidiči kamionů v kopcích a to na hlavních tazích na silnici 1/20 ve směru na Plzeň a silnici 1/13 směr Chomutov. Na silnici R/6 ve směru z Chebu na Sokolov za sjezdem na Kynšperk došlo kolem šesté hodiny ráno k dopravní nehodě osobního automobilu, jehož řidič nezvládl řízení a skončil s vozidlem na střeše," komentovala situaci krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.
A jak to vypadá s předpovědí pro další dny?

"Zima se vrátí a bude zlobit. Proto nabádáme co k největší opatrnosti," uzavřel Bulka.