„Natáčení se konalo nejen ve všech interiérech hotelu, ale využili jsme i prostředí velké hotelové zahrady. Přání k mání není úplně typickou vánoční pohádkou, neodehrává se na zámku a hrdiny nejsou princ s princeznou. Jedná se o vánoční příběh, který ukazuje, že láska buď je, nebo není. A žádné kouzlo tomu nepomůže," řekla vedoucí produkce Ivana Jaroschy.

Šťastlivci tak mohli potkat v krajském městě hvězdy filmu, jako Jitku Čvančarovou, Martina Myšičku, Jana Vondráčka, Simonu Babčákovou, Lukáše Latináka, Mariána Slováka, Vítězslava Jandáka, Milana Šteindlera, Adriana Jastrabana nebo Václava Neužila.

„Příběh hravou a humornou formou vypráví o několika podobách lásky, a to o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši, neopětovaně, zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči a krizi středního věku a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra," doplnila mluvčí České televize Michaela Zahrádková.

Hotel Imperial dostal šanci díky svému majestátnímu vzhledu. „Navíc tu pro naši pohádku našli obrovské pochopení. Umožnili nám natáčet, kdekoliv jsme potřebovali, a postarali se o nás tak, jak to doposud málokterý z nás při natáčení zažil," dokončil režisér Vít Karas.