Podle slov starosty města Jana Bureše je naprosto jasné, že se radnice přihlásí do projektu Restart, který je zaměřen na rozvoj Karlovarského kraje.

„Měli jsme sezení se zástupci kraje a ostatními městy a zájem je ze všech stran. I proto nebudeme váhat a budeme se snažit peníze na nové byty z tohoto projektu získat také,“ říká starosta.

Ten se ale nehodlá spoléhat pouze na jeden zdroj financování, a proto dále hodlá jednat i s developery, kterým chce vytipovat a nabídnout vhodné lokality k výstavbě.

„Máme v současné době samozřejmě některá místa již zmapována a je otázkou, z jakých peněz a kdy začneme stavět,“ pokračuje dále starosta.

Ten zmínil, že v loňském roce bylo v Ostrově postaveno dvaapadesát nových bytů, které byly hned prodány. Starosta přiznává, že sehnat bydlení v Ostrově je velmi složité. Buďto jsou byty hrozně předražené, nebo nejsou vůbec.

„I proto si držíme zhruba tisícovku bytů ve vlastním fondu a stále u nás zůstává aktuální pořadník na byty,“ doplňuje dále Jan Bureš.

Stavět by se podle něj mohlo ve Vančurově ulici, v místě dnešního dětského hřiště, které by samozřejmě bylo přemístěno o kousek jinam, a prostor je i v lokalitě mezi dvěma markety.

„Do této lokality uvažujeme přivést inženýrské sítě a poté nabídnout developerům k výstavbě. Je ale možné, že se nám například toto podaří realizovat právě za pomoci projektu Restart. Vše je ale teprve v začátku, a proto se zatím nechci bavit o žádných konkrétních termínech ani počtech nových bytových jednotek,“ uzavřel starosta města Ostrova.

Ilustrační snímek
Epidemie se kraji vyhýbá, nemocných ubylo