„Při poskytování kvalitní a komplexní péče je individuální přístup a příjemné rodinné prostředí zcela zásadní. Když jsme uvažovali o rozšíření služeb rodičkám v naší nemocnici, rozhodli jsme se vybudovat pokoj hotelového typu, ve kterém budou moci maminky strávit první okamžiky po narození miminka společně se svými nejbližšími," vysvětluje ředitel Nemocnice Ostrov František Werner.

Na oddělení šestinedělí je vyhrazen jeden dostatečně velký pokoj a vybaven je tak, aby se v něm partner či jiný doprovod maminky cítili jako doma, a mohli tak ještě intenzivněji sdílet radostné okamžiky spojené s narozením miminka.

Rodinný pokoj má vlastní sociální zařízení, je vybaven manželskou postelí s civilním ložním povlečením a potřebným nábytkem, přebalovacím pultem pro novorozence, lednicí, mikrovlnnou troubou, varnou konvicí a nádobím. Nechybí ani LED televize a Wi-Fi připojení. Partner či doprovod rodičky jej můžou využívat dle vlastních potřeb, bez jakýchkoliv omezení příchodu či odchodu. Navíc si můžou objednat i stravování z aktuálního menu.

„Těší mě, že je naše porodnice mezi maminkami oblíbená a v anketách obsazuje první příčky. Vždy se snažíme nabídnout i něco navíc, ať už jsou to pravidelné předporodní kurzy nebo nyní rodinný pokoj. Tato služba, navíc v takovém rozsahu, není u nás běžně poskytována. Věřím, že ji naše maminky ocení. Těšíme se na ně," podotkl primář gynekologicko porodnického oddělení MUDr. Jindřich Koudela.

Nemocnice Ostrov, založena v roce 1961, se soustředí na kvalitu poskytovaných služeb a klientský přístup. Již dvacet let je soukromým nestátním zdravotnickým zařízením s kapacitou 300 lůžek, s téměř 500 zaměstnanci, je součástí skupiny Nemos Group.