Potůčky - Do scénáře však nezapadá bazén, který Potůčky vybudovaly koncem devadesátých let. Jeho provoz je totiž podle některých místních zastupitelů příliš drahý. Ročně za něj obec zaplatí téměř čtyři miliony korun. Ovšem jeho výnosy činí pouhých 800 tisíc korun.

„To je velká ztráta, proto nyní řešíme, co s bazénem, a uvažujeme, co dál," uvedl Roman Jeníček (nezávislý), místostarosta Potůčků. Radnice se proto rozhodla mezi lidmi uspořádat anketu, v níž se mají vyjádřit, zda jsou ochotni takovou částku z rozpočtu obce každoročně hradit. „Výsledky budou platné ale pouze v tom případě, že se ankety zúčastní přes padesát procent občanů," vysvětlil místostarosta. Potůčky mají nyní 250 obyvatel a ti musejí o bazénu rozhodnout do konce tohoto měsíce. Pokud by se lidé přiklonili k názoru, že bazén už obec nadále hradit nemá, pak by podle místostarosty připadala v úvahu jeho přestavba. „Uzavřen by tak byl dočasně a snažili bychom se na tento projekt získat dotace. Mohla by zde vzniknout například bowlingová dráha či jej využít jinak. To nyní řešíme," doplnil místostarosta Roman Jeníček.

Zavřít bazén ale vnímají někteří místní lidé jako velkou chybu. „Kdyby se upravilo čerpadlo a objekt zateplil, určitě by energetické náklady byly nižší. Půlmilionová investice by se vrátila za tři roky a obec by o bazén nepřišla. Vždyť jej nevyužívají jenom lidé z Potůčků, ale jezdí sem i školy, školky a lidé z okolí," vysvětlil jeden z místních. Jméno si zveřejnit nepřál. Ale i některá další vyjádření lidí hovoří ve prospěch bazénu. „Já sem jezdím ráda a často. V zimě je skvělé si zalyžovat, pak pak jít do sauny a nakonec si zaplavat. Tady je to zkrátka geniální," uvedl paní Alena z Nejdku. O bazénu chce místní radnice rozhodnout do konce tohoto roku.