Motoristé v Karlových Varech by zase měli být ve střehu a hlídat si, kde parkují. Ve městě se totiž po týdenní pauze naplno rozjelo blokové čištění ulic, chodníků a parkovišť.

Špatné parkování se navíc oproti loňsku může prodražit.

Karlovarský magistrát navýšil ceny za nucené odtahy a při nerespektování značek.

Maximální cena za odtah je 1 200 korun, což je o dvě stě korun více než před rokem. O sto korun je dražší i neúplný odtah, ten přijde teď na šest set korun. Magistrát ceny upravil po šesti letech.

Začátky denních blokových čištění jsou stanoveny na 8. hodinu, nočního mytí pak na 20. hodinu.

Informační značení uvádí, že ulice musí být pro úklidové čety volné do 16. 30 hodin.

„Pokud jsou ale práce hotové dříve, ulice uvolníme, nechceme je zbytečně blokovat," řekl mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Pravidelné čištění podle něj začalo v dubnu a po kratší přestávce bude pokračovat až do října. Detailní rozpis mytí je vyvěšený na webových stránkách magistrátu a informace se k lidem dostanou také prostřednictvím městského periodika.

„Samozřejmě je v dotčeném místě umístěna příslušná značka, vždy nejméně jeden týden v předstihu," poznamenal mluvčí. Přesto musí každý rok městští strážníci nechat odtáhnout řadu aut. „Loni mne to stálo tisíc korun. Přehlédl jsem značku u domu," řekl Jiří Mokrý.

„Občas registrujeme stížnosti, že někdo značení neviděl a přijel z druhé strany ulice. Ale těch upozornění na blokové čištění je hodně, takže až na výjimky se nedá nic dělat," uvedl mluvčí Kopál.

Martin Polák