V loňském roce projekt vynesl útulkovým kočkám po celé republice 1 600 000 korun. Dobrovolníci mohou pomoci například i kočkám z organizace Konec toulání, která sídlí v Kraslicích a Sokolově.„Akce Strom splněných kočičích přání má za cíl podpořit organizace pečující o opuštěné kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a veterinární péči. Na stránce www.kociciprani.cz naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberete konkrétní zvíře, jehož příběh vás zaujme, nebo které třeba pochází z vaší oblasti. Dárek mu lze zakoupit a poslat přes e-shop, donést osobně anebo peníze na něj poslat přímo na účet útulku," vysvětluje pořadatelka akce Františka Kernerová z organizace Devět životů.

Každé kočce je možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku tedy přispět na krmení a stelivo, případně zakoupit zdravotní balíček.

Do projektu se zapojily útulky a organizace ze všech koutů republiky. „Svá vánoční přání mají i kočičky z organizace Konec toulání, která působí v Kraslicích a v Sokolově," připomněla předsedkyně sdružení Alexandra Jančová.

Na internetových stránkách projektu Kočičí přání jsou koček z celého Karlovarského kraje desítky. Na svého dárce přitom ještě část z nich pořád čeká.

Kočičí přání slaví napříč Českem rok od roku větší úspěch. „První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 000 korun. Další roky zájem o akci prudce stoupal. Výsledkem toho byla částka kolem 1 600 000 korun v roce 2013, což pro zúčastněné organizace znamenalo výrazný příspěvek do jejich rozpočtu," uvedla Kernerová.

„Kočky ocení plnou misku, ale nevědí, díky komu je plná. Zato lidé, kteří se o ně starají, ano. Finanční podpora získaná během této akce jim umožní zaplatit náročnou operaci zvířat, nakoupit kvalitní krmení, případně udělat si zásoby krmení na několik týdnů dopředu," uzavřela pořadatelka projektu. Kočičí přání potrvá až do Tří králů, tedy do 6. ledna.