Sjezdovky na Klínovci jsou ve výborném stavu, je na nich 70 až 130 cm sněhu. Areál je otevřen denně od 9:00 do 16:00.

V provozu jsou lanovky Prima Express, CineStar Express, SUZUKI, Dámská, dále vlek F a pojízdné koberce v dětských parcích. V areálu intenzivně zasněžovali prostor funparku, již brzy se mohou návštěvníci těšit na jeho přepracovanou podobu s řadou překážek a skoků. V okolí Klínovce je připraveno 49 km běžeckých tras včetně magistrály na Horní Halži.

Ve Skiareálu Boží Dar – Neklid je kolem půl metru sněhu. Středisko je v provozu denně od 9:00 do 16:00. K dispozici je lanovka (A) a vleky (C, D, E, F) na Neklidu, na Božím Daru vlek Za Prahou (B) a Hranice (G). Lyžařský areál NOVAKO je v plném provozu včetně snowtubingu, a to od 9:00 do 16:30.

O tomto víkendu se na Božím Daru uskuteční běžecký závod Karlův běh. Více informací na webové stránce www.karluvbeh.cz.

Na trase okolo Božídarského Špičáku povede závodní trať, organizátoři prosí o zvýšenou opatrnost. Parkování pro závodníky bude možné na hraničním přechodu u budovy bývalé celnice.

Ilustrační foto
Mezi Karlovými Vary a Prahou po nové dálnici snad pojedeme do roku 2030

Na běžeckých tratích leží dostatek sněhu a budou upraveny i na víkend.

Ve skiareálu Plešivec je zhruba 45 centimetrů sněhu. Otevřeny jsou sjezdovky Hana, Milena, Aida, Pavla, Renata a Daniela II. Na neděli od 8:30 do 16:00 je tady připraveno testování lyží Sporten. K vyzkoušení bude více než 100 párů lyží a také snowboardů.

Skiareál Mariánky je v provozu denně od 9:00 do 16:00. K dispozici je lyžařský vlek C a sjezdovka č. 3 (Slalomák levá), dětský park s posuvným kobercem. Kabinková lanová dráha a sjezdovka Krakonoška budou v provozu ode dneška od 9:00.

Díky mrazům se výrazně zlepšily lyžařské podmínky ve Skicentru Bublava – Stříbrná na Sokolovsku. Vlekaři se pustili do zasněžování a spustili i sedačkovou lanovku s kilometrovou sjezdovkou. Na svazích tam aktuálně leží 45 cm sněhu. V provozu je také Malý a Střední Bleiberg. Rodiny s dětmi pak mohou zavítat do dětského parku. Zprovoznit tak zbývá už jen Velký Bleiberg pro náročnější lyžaře.

Špatný stav řady objektů je způsobený zanedbávání údržby i nevyjasněnými majetkoprávními vztahy.
Smutné prvenství. V Karlovarském kraji je nejvíce ohrožených památek