K tomuto závěru došla policie po ukončení vyšetřování incidentu z Bochova. Stal se tu počátkem března při návštěvě hlavy státu a před jeho setkáním s občany. „Výsledkem šetření teď bude oznámení přestupku komisi pro projednávání přestupků na 71letého občana, který se snažil poškodit transparenty na místě se nacházející skupiny osob," uvedla mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

„Karlovarská policie odmítá nařčení z politizace svého postupu. Při návštěvě prezidenta republiky v Bochově došlo k narušení veřejného pořádku přímo před policisty a jejich povinností je zakročit," dodala Týřová.
Původně to ale vypadala, že oplétačky se zákonem bude mít skupinka protestujících. Byli předvolání na policejní oddělení v Ostrově, aby tady takzvaně podali vysvětlení.
Zemanových odpůrců se sešla v Bochově asi desítka. U místního kulturního domu chtěli přivítat prezidenta transparenty s nápisy Sbohem gentlemane a Náčelník Milošú Rudý gentleman s fotomontáží Zemana v červených trenýrkách. Prezident pozval protestující na setkání s občany s tím, že si s nimi rád popovídá. Nikdo z nich ho však nevyslyšel. Při debatě pak prezident ironicky poznamenal na jejich adresu mimo jiného, že si nejspíše šli pro sociální dávky.

Tomáš Rojik, jeden z demonstrujících, uvedl, že pokud by důsledkem celého incidentu bylo to, že policie příště zváží, kdy, a jak zasahovat, pak rozhodnutí vítá. „Pokud by na to měl ale doplatit pán, jemuž jen ruply nervy, pak ne," podotkl.