A to i přesto, že již byl znám vítěz a vítězná cena. Stala se jím společnostz Třeboně s nabízenou cenou 680 tisíc korun.

„Bohužel jsme zjistili, že jsme v zadání opomněli některé podstatné věci, které by v budoucnu mohly znamenat vysoké vícenáklady, a proto jsme se rozhodli soutěž zrušit a zadání dopracovat a rozšířit,“ vysvětluje starosta města Ostrov Jan Bureš.

NABÍDLA SE MÍSTNÍ SPOLEČNOST

Radnice zadání rozšířilaa chystala se vypsat novou soutěž. „V tom momentě jsme ale dostali nabídku od jedné z místních projektových kanceláří, že nám celou dokumentaci, i v té rozšířené podobě, udělají za méně než půl milionu korun. Vzhledem k tomu, že je nabízená částka nižší, než byla ta vítězná, už žádnou soutěž vypisovat nebudeme. Necháme si vše zpracovat od místní společnosti, která navíc v minulosti zpracovávala projekty soukromých investorů, které se nakonec v Myslivně nepodařilo realizovat,“ pokračuje starosta. Podle starosty v zadání chybělo hlavně řešení otázky dopravní obslužnosti a vazby na zvažovanou pozdější rekonstrukci objektu současné požární zbrojnice.

„Postavíme ve městě zbrojnici novou a nyní řešíme, co následně bude s opuštěným objektem. Vzhledem k tomu, že chceme předělávat Myslivnu na byty, nabízí se tato možnost i v případě zbrojnice. Navíc oba objekty spolu téměř sousedí a poptávku po bytech máme stále,“ vysvětluje Jan Bureš s tím, že jsou zvažována i jiná využití zbrojnice.

Ilustrační foto
Zákaz návštěv v nemocnicích nadále platí