Operátorka se snaží zjistit bližší údaje o místu, kam má poslat záchranáře. Mladý muž na telefonu popisuje, co okolo sebe vidí, protože název ulice nezná. Za pomoci ostatních přítomných lidí na zastávce může operátorka vyslat posádky na místo, zná ale jenom ulici. Operátorka žádá mladíka, aby jí dal telefon k paní, aby si poslechla, jak dýchá. Mladík ale odpovídá, že žena nemůže pořádně ani mluvit a sotva dýchá. Nelze ani zjistit, jak dlouho tyto potíže trvají, protože mladík zrovna na zastávku přišel. Operátorka zjišťuje, jestli je žena při vědomí. „Asi má epileptický záchvat, má nějaké křeče, nemůže mluvit," informuje mladík na telefonu.

„Jestli má křeče, odstraňte od ní věci," radí operátorka. Mladík tlumočí pokyny operátorky ostatním přítomným.

Aby mohla operátorka pomoct po telefonu, potřebuje zjistit, jestli je paní při vědomí a jestli křečuje.

Operátorka: „Pokud není při vědomí a křečuje, odstraňte všechny věci kolem ní a otočte ji na bok, kdyby začala zvracet."

Mladík popisuje operátorce, co se na místě děje. Ženu otočí na bok a informují, že nekřečuje, jenom nemůže dýchat. V telefonu je však slyšet další hlas: „Modrá!"

Operátorce je jasné, že jde do tuhého a začíná boj s časem. Rychle se snaží vysvětlovat mladíkovi, co mají ostatní dělat pro záchranu ženina života. Panika na místě už je slyšet v telefonu.

Operátorka: „Takže ji otočte na záda, zakloňte hlavu, brada bude směřovat vzhůru." Záchranáři jsou v té chvíli kilometr od místa, kde začíná probíhat oživování. „Obě posádky už jsou blízko, nebojte se, teď musíme paní společně pomoct. Jestli ji tedy máte na zemi na zádech, máte zakloněnou hlavu a brada je vzhůru, podívejte se jí do pusy, jestli v puse něco neblokuje, zuby, zvratky, cokoliv."

Mladík: „Jazyk má venku, nic neblokuje."

Operátorka: „Dýchá?"

Mladík: „Dýchá pomalu, málo dýchá."

Operátorka: „Řekněte slovo TEĎ vždy, když se zvedne hrudník. Paní můžeme pomoct, jedině když budeme fungovat."

Mladík: „Fakt to nejde poznat."

Operátorka: „Takže jdeme resuscitovat."

Operátorka radí, jak při resuscitaci postupovat. Mladík vše tlumočí ostatním, kteří začínají stlačovat hrudník. Operátorce opět popisuje, co se na místě děje. Operátorka ho žádá, aby po ní opakoval také tempo, ve kterém mají hrudník stlačovat.

Mladík: „Furt to děláme, ano, ale ať už tady ta záchranka je."

Operátorka: „Záchranka jede, máte je od sebe 800 metrů, jsou tam za chvilinku. Ale vydržte s tou masáží."

„Máme furt masírovat dál," říká mladík ostatním.

„Už slyšíme houkačku," informuje a v jeho hlase je i po telefonu slyšet velká úleva.

Operátorka: „Masírujte ale dál, nesmíte přestávat, dokud nebudou záchranáři u vás. Teď to nevzdávejte, už to bude, jsou od vás 500 metrů, 400 metrů … Pokračujete v tom masírování?"

Po pár vteřinách odmlky se ozve: „Dobrý, už je tady záchranka, ano, pokračují v tom masírování dál."

Operátorka: „Dokud tam nevyběhnou, tak pokračujte, nepřestávejte."

Mladík: „Jo, jo, jo, furt pokračujou."

Operátorka: „Tak už je tam máte, vidím, že jsou na místě. Moc vám děkuju za pomoc, mějte se, na shledanou."

Mladík: „Mám Vás mít pořád na telefonu?"

Operátorka: „Ne, nemusíte, jestli začíná posádka pracovat, tak je to vše a děkuju za pomoc, byl jste skvělej."

Mladík: „Já taky děkuju."

V 18:33 hod. na místo přijíždí vůz rychlé zdravotnické pomoci se záchranáři v setkávacím systému Rendez-vous vůz s lékařem. Záchranáři začínají provádět rozšířenou resuscitaci a přenášejí pacientku do vozu. Je napojena na monitor, aby bylo možné sledovat srdeční činnost, dostává kyslík, zajišťuje se žilní přístup, aby bylo možné podávat léky na uvolnění stavu, který byl příčinou srdeční zástavy z nedostatku kyslíku. Po třech minutách se podaří obnovit srdeční činnost, žena je uspána a napojena na umělé dýchání přístrojem.

18:55 hod. Záchranáři převážejí ženu po úspěšné resuscitaci a ve stabilizovaném stavu do nemocnice.

19:10 hod. Záchranáři předávají pacientku personálu ARO.

„Výkon operátorky, která 6 minut pomáhala přítomným zachránit život ženy, stejně jako úctyhodný čas poskytnutí pomoci posádkami na místě si jistě zaslouží nominaci do této kategorie. Zároveň bychom chtěli také poděkovat všem přítomným, kteří ženě pomohli. Jak mladíkovi, který celou akci ´řídil´ po telefonu, tak všem, kteří prováděli masáž srdce. Byli jste skvělí a díky vám se podařilo ženu zachránit," poznamenala k nominaci mluvčí záchranky Petra Bakurová.