A slavit budou i ostatní reprezentanti v červeno-modrých kombinézách typických pro Karlovarský kraj. Kromě bronzového orientačního běžce na lyžích Marka Štěrby nebo zlaté krasobruslařky They Reichmacherové doplnil sbírku kovů i šachista Jakub Kůsa. Domácí si zatím nejlépe vedli ve snowboardcrossu a důstojné místo na zimních hrách našli netradičně reprezentanti karate. Z Mariánských Lázní, kde se v něm soutěží, si přijeli pro devět medailí.

Všem sportovcům na stupních vítězů pogratuloval před publikem bývalý žokej a karlovarský radní pro sport Josef Váňa. „Zatím se nikomu nic nestalo, vše funguje, jak má. Na to, že nás trápí nedostatek sněhu, jsme zatím všechno úspěšně zvládli,“ zhodnotil dosavadní průběh her. „Vždy je úžasné, když si někdo splní svůj sen. Ať už výhrou, nebo jen tím, že se mu podaří dobře se umístit,“ dodal Josef Váňa.

Olympiáda dětí a mládeže v Karlovarském kraji se přesouvá do druhé poloviny, a proto se konal první slavnostní ceremoniál. Medaile se předávaly před hotelem Thermal, který slouží jako Olympijský dům. V něm si mohou návštěvníci vyzkoušet například rychlost hokejové střely na bránu, hry na playstationu, zhlédnout výstavu pohárů od místní porcelánky Thun 1794 a užít si řadu dalších akcí.

První závod na Jahodové louce, tedy v areálu LK Slovan Karlovy Vary, mají úspěšně za sebou závodníci v běhu na lyžích.
FOTO: Karlovarskému kraji cinkaly kovy ostošest