Do Karlových Varů cyklisté dorazí ráno ve středu 6. září. Poté budou pokračovat do Žlutic. Tým si dal za cíl zdolat na svých elektrokolech trasu přes 700 kilometrů dlouhou.

„Celou akci děláme především proto, že chceme jít mezi lidi, mluvit s nimi o tom, že i když se někomu mohou zdát baterky malé, do koše rozhodně nepatří. Je potřeba je odnášet na sběrná místa, odkud putují na recyklaci. Chráníme tím životní prostředí,“ řekla Eva Gallatová, členka týmu Recyklojízdy, která zastupuje neziskovou společnost ECOBAT.

Protože se jedná o celorepublikovou akci, mohou se do ní zapojit i lidé z Karlových Varů. Ze začátku stačí odnést baterky do speciálních sběrných míst. „A pak je tu druhá možnost. Jednoduše vezmou kolo, elektrokolo nebo třeba koloběžku a zdolají pár kilometrů společně s námi a podpoří tím dobrou věc. Zveme všechny nadšence. Jednotlivce i celé kolektivy. Kamarády, organizace, školy, školky, ale třeba i firemní týmy, aby se k nám na kus cesty připojili,“ dodala Gallatová.

RECYKLOJÍZDA 2017

- Recyklojízda startuje 5. září v Aši, 6. září dojede do Karlových Varů a končí 14. září v nejvýchodnějším Bukovci

- v Karlových Varech v Zeyerově ulici bude info stánek Recyklojízda 2017, kde se dozvíte více o recyklaci baterií. Domů si pak budete moci odnést speciální krabičky od ECOCHEESE, do kterých můžete třídit baterie doma

- nezisková společnost ECOCHEESE v České republice už 15 let zajišťuje odběr a recyklaci přenosných baterií