Na tomto postu ji po 12 letech od 1. září vystřídá Dominika Kožešníková, která vyhrála výběrové řízení. Konkurz na šest kulturních příspěvkových organizací na jaře vyhlásilo hejtmanství a Zubačová byla jediná z ředitelů, která tento post neobhájila. Personální změny se tak nedotknou sokolovského muzea ani dvou chebských galerií, krajské galerie a krajské knihovny. V nich ředitelé vedoucí post obhájili.

„Dominiku Kožešníkovou do funkce ředitelky karlovarského muzea jednoznačně doporučila komise složená z odborníků. Prioritní pro hodnocení byl plán rozvoje organizace na dalších šest let a tuto koncepci zvládla lépe než současná ředitelka,“ uvedla radní pro kulturu Daniela Seifertová (ANO). Kožešníková má podle ní pro tuto práci i odborné předpoklady, vystudovala kulturologii, pracovala na památkové péči karlovarského magistrátu a nyní je zaměstnána na krajském úřadě v oddělení kultury. Radní Seifertová je s rozhodnutím komise spokojená.

„Za jejího vedení jsme přišli o tři pobočky, ve Žluticích, v Horní Blatné a v Nejdku. Se starosty je prostě nutné spolupracovat,“ zdůraznila Seifertová. Odcházející ředitelce kraj nabídnev muzeu místo. „Vyjádřím se, až bude nabídka na stole. Je za mnou kus práce a divím se, že pracuji špatně. Rozhodnutí radních ale musím akceptovat,“ uvedla Zubačová.

Nová ředitelka nechystápersonální změny. „Nepočítám s nimi. Odchází ekonomka, ale z osobních důvodů,“ uvedla Kožešníková. Karlovarské muzeum podstoupilo v posledních dvou letech rekonstrukcí za téměř 40 milionů a nyní nabízí novou expozici s interaktivními prvky a kombinuje muzejní sbírky s digitálními technologiemi. V roce 2017 byla tato oprava a expozice vyhlášena Muzejním počinem roku.

Ilustrační foto.
Žena vyhrožovala matce zabitím