Podporu na nominaci na post předsedy mu vyslovili i zdejší krajští členové ODS. Karlovarský je tak pátým krajem, který Petrovi Nečasovi vyslovil důvěru.

Prvním místopředsedou by se podle členů ODS v kraji měl stát Martin Kuba, současný ministr průmyslu, a řadovými místopředsedy Jiří Pospíšil, Tomáš Chalupa, současný ministr životního prostředí a Petr Bendl, ministr zemědělství Nečasovy vlády.

Podle Jiřího Vaněčka, krajského předsedy ODS, bylo jednání sněmu konstruktivní a věcné, i když se neobešlo bez hlasitější výměny názorů. „Zazněla i kritika na další směřování ODS do budoucna. Sokolovská ODS se netajila s výhradami k Nečasovi, " doplnil Vaněček.

Regionální sněm ODS schválil i své zástupce v centrálních orgánech ODS. Jana Mračka do výkonné rady, Veroniku Vlkovou do smírčího výboru a Natálii Krausovou do kontrolní a revizní komise ODS.

Členové ODS budou svého předsedu volit na kongresu strany v Brně o tomto víkendu.

Delegáti regionálního sněmu se zabývali i výsledky uplynulých krajských voleb. Podle Vaněčka se delegáti shodli v tom, že tým udělal maximum a k žádným personálním změnám se ve vedení krajské ODS tudíž nedojde.

ODS v těchto volbách získala jen pět křesel v pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu.