Pokrmy s láskou prý dokáží samy vzbudit lásku a rafinovaný pokrm má dokonce i afrodiziakální účinky. Tím se zřejmě inspirovaly restaurace v Karlových Varech i po celém kraji a na valentýnský večer, tedy na svátek zamilovaných, připravují menu zamilovaných.

Mezi nejznámější afrodiziaka patří čokoláda, med, ústřice, krevety, česnek, chřest, chilli papričky, lanýže, avokádo, jahody, fíky, banány či granátové jablíčko.

Přestože valentýnský svátek někteří lidé odmítají jako importovanou oslavu, obchodníci s květinami, restaurace či zlatnictví mají v tuto dobu žně. Srdce je v každé výloze a obchodníci se v nabídce, výzdobě a oslovení zákazníků doslova předhánějí.

Například ale restaurace Promenáda speciální zamilované menu nepřipravuje. Přesto zde budete mile překvapeni. Čeká na vás degustační menu o třech či čtyřech chodech.

„Pro návštěvníky chystáme nakombinovaný jídelní lístek. Hosté si mohou vybrat a aby byli skutečně spokojeni a ochutnali více pokrmů, my jim jeden chod naservírujeme na dvou talířích. Hosté se nasytí a ještě ochutnají více jídel,“ vysvětlili v restauraci Promenáda. Jídelní lístek je zde pestrý, nechybí ryba, zvěřina, a závěr? Věhlasné flambované palačinky.

Valentýnské menu ale nabízejí také restaurace v celých Karlových Varech.