Další průzkumný průjezd městem se uskutečnil za doprovodu hasičů v centru Chebu a na městských sídlištích. Opět se podařilo najít automobil, který by v případě požáru bránil příjezdu hasičů k panelovému domu, a byly by tak ohroženy životy tamních obyvatel. Stalo se tak na sídlišti Zlatý vrch, kde je parkovacích míst kriticky málo. Řidič, který příjezd k domu blokoval svým zaparkovaným vozem, dostal na místě pokutu. Kdyby ven nevyšel a o auto by se nepřihlásil, město by ho nechalo nekompromisně odtáhnout.

„Opět jsme s hasiči byli svědkem toho, kdy jeden z řidičů blokoval cestu k panelovému domu na Zlatém vrchu. Byl tam s námi i řidič odtahové služby, který byl připravený překážející vozidlo odtáhnout, ale majitel se o auto přihlásil a odjel auto přeparkovat. Trest ho však neminul, dostal na místě pokutu,“ sdělil chebský místostarosta Jiří Černý.

Tentokrát při kontrolním průjezdu městem neasistovala hasičům státní policie, ale jen policie městská. Stále platí, že řidičům, kteří budou blokovat příjezdy k panelovým domům, město nechá vůz odtáhnout.

„Problém s parkováním je v celém městě, bohužel v našich silách není, abychom zajistili parkovací místa všem obyvatelům města,“ poznamenal chebský místostarosta Miroslav Plevný. „Sídliště nebyla v minulosti na takové množství aut projektovaná a vytvořit dostatek parkovacích míst je složitější, než se na první pohled zdá. Na některých místech bychom tak mohli vytvořit parkoviště, když bychom odstranili část zeleně, s tím však další občané nesouhlasí a chtějí zeleň ve městě udržet,“ poznamenal místostarosta Plevný. Problémem je, že v Chebu na parkovacích místech mají lidé mnohdy i tři vlastní vozidla a jedno služební. Takže jedna rodina blokuje hned čtyři místa na stání. Vedení města jasně konstatovalo, že neexistuje možnost, jak vytvořit parkovací místa pro všechny. Navíc když všichni majitelé aut chtějí na své vozidlo vidět. „Lidé v Chebu mají spoustu možností, jak například zaparkovat u nákupních středisek, ale tuto možnost volí jen hrstka lidí, zbytek řidičů chce na své auto vidět z okna. Sice by se nabízela otázka, jak využít pro parkování na sídlištích rezidentní karty, ale ve finále by to bylo neúčinné. Evidence města totiž neví, kolik v kterém bytě žije lidí. Pokud tak má na sebe napsané jedno auto manžel, druhé manželka a třetí jejich dítě, nejsme dnes schopni zjistit, že tito lidé žijí opravdu v jednom bytě, a tím pádem dát na ta dvě další auta vyšší poplatek,“ dodal chebský starosta Antonín Jalovec.

Odemykání Ohře v Nebanicích.
Vodáci odemkli Ohři v Nebanicích