Řidičům často vadí různá dopravní omezení na silnicích. Kromě nadávání a klení s tím však mnohdy nic jiného neudělají a sundají nohu z plynu. Příkladem může být rychlostní silnice R6, která se jako dlouhý had táhne napříč celým Karlovarským krajem. Dopravní omezení, která plynulost dopravy zdržují, zde ovšem mají svůj důvod. Tím jsou nejrůznější drobné i větší opravy.

„Jezdím každé ráno do práce ze Sokolova do Karlových Varů a množství omezení mi vadí. Chápu, že jsou některé úpravy a opravy nezbytné, ale kolikrát mi přijde, že jsou tyto práce zbytečně protahovány. Nejsem jediným, komu tato omezení vadí. Navíc mi připadá, že na R6 je neustále ´něco´ opravováno," postěžoval si motorista Jakub Lukáš ze Sokolova.

Silničáři se ale hájí. Argumentují přípravou komunikací na zimu, která podle předpovědí automobilisty i silničáře opět řádně potrápí. Mají se prý znovu zopakovat loňské silné mrazy. A dokončení některých oprav je nezbytné provést před jejím nástupem. „Například na úseku R6, který vede kolem obchodního domu Globus, je vozovka zúžena z důvodu pokládání optického kabelu," uvedl Josef Bulka, hlavní dispečer společnosti Údržba silnic Karlovarského kraje.

„Další opravovaný úsek je například u karlovarského obchodního domu Tesco. Zde dochází k opravě mostu. Co se týče předzimních příprav, tak jsou u nás v plném proudu," dodal Bulka.

„Už od léta plníme sklady posypovou solí. Dále připravujeme techniku, lidi, které musíme proškolit a podrobit různým testům a zdravotní prohlídce, a také počítačové softwary. Tyto počítačové programy souvisí se zimní údržbou silnic v kraji a slouží k ohlašování nejrůznějších prací a akcí," dokončil dispečer.
Řidiči tak musí být trpěliví a obezřetní a před zimou si vozidla řádně zajistit.