Rodiče dětí z Tašovic s tím totiž nesouhlasí a sepsali kvůli tomu petici. Ředitelka školek Zdeňka Tichá své rozhodnutí zdůvodňuje řešením krizové personální situace. „Ve školkách máme nedostatek kvalifikovaných kuchařek. V Tašovicích je jednotřídka o čtyřiadvaceti dětech, kdežto ve Východní ulici, kam jsem kuchařku z Tašovic přeřadila, je osmdesát osm dětí a šestnáct zaměstnanců. Kuchařka z Tašovic se svým přeřazením souhlasila,“ vysvětlovala Tichá na jednání zastupitelstva. Do Tašovic se tak jídlo od 1. října dováží. Podle Tiché je stravování takto zařízeno už v jiné městské školce – v Duběnce – a nejsou s tím problémy.

„Mně na tom vadí způsob jednání paní ředitelky, který mohl být lidštější. Dokonce nám zakázala petici sepsat,“ poznamenal za petiční výbor Ronald Němec, kterého mrzí, že tašovická školka má novou kuchyň za 1,5 milionu korun a dováží v cisternách i čaj.

Některým zastupitelům vadilo, že se záležitostí petice ve školce musí na jednání zabývat. „V té záležitosti asi chybí komunikační prvek mezi jednotlivými stranami,“ konstatoval Jindřich Čermák z Pirátů. S tím souhlasila i primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). „Taky si myslím, že paní ředitelka měla s rodiči více mluvit,“ reagovala. Zastupitelé se usnesli, že záležitostí se bude zabývat i rada města. Ta nyní rozhodla, že rodičům zašle odpověď. Na pozici kuchařky je vypsaná poptávka.

Ilustrační foto
Lázně chystají přípravu pozemků pro stavbu domů