Letošní léto provázela velká horka, takže koupaliště Rolava často praskalo ve švech. Jak byli návštěvníci spokojeni a jak se Rolava změnila? Na to jsme se zeptali Reného Weise (ODS), jednatele městské společnosti KV City Centrum, která areál Rolava spravuje.

„Díky finanční podpoře Evropské unie byl areál Rolava v roce 2010 kompletně zrekonstruován a získal zcela novou tvář. Nabízíme návštěvníkům celou řadu atrakcí a bohaté sportovní vyžití. Díky rekonstrukci jsme získali nové sociální zařízení, dostatečnou kapacitu sprch a celkově byla posílena infrastruktura, takže vše zvládáme mnohem lépe než dřív, za což bych chtěl také poděkovat dobrému týmu zaměstnanců," vysvětlil.

Letošní rok byl pro areál Rolava zlomový. Z chovného rybníka se stalo plnohodnotné koupaliště, které už neznečišťuje trus kachen. Po dlouhých letech totiž došlo k dohodě s Českým rybářským svazem. „Tím byly vypořádány majetkoprávní vztahy k vodním plochám v areálu Rolava. Letos poprvé zde již nebyly nasazeny ryby. Došlo tak k výraznému zlepšení kvality vody ke koupání. Také jsme provedli mnoho let oddalovanou opravu hráze mezi malou a velkou vodní plochou a zbudovali jsme samostatné vypouštění malého brouzdaliště. Čekali jsme na to mnoho let a těší nás, že můžeme měnit bahnitý chovný rybník na příjemné přírodní koupaliště," vysvětlil René Weis.

A jaké jsou rozvojové plány společnosti KV City Centrum do budoucna?

„V letošním roce ještě chystáme celkovou, všeobecně velmi náročnou úpravu břehů, nové přemostění na ostrov a příští rok také zbudování nového systému napouštění koupaliště Rolava. Nyní jsme ve fázi projektové přípravy. Plánujeme dále rozšíření o sportovní možnosti pro seniory a další atrakce pro děti i dospělé," nastínil Weis.

Doplnil, že toto jsou hlavní priority a společnost má ještě mnoho dalších nápadů a návrhů. „Realizace některých náročnějších z nich samozřejmě závisí na financích. O dalších vylepšeních budeme veřejnost průběžně informovat. Aktuální informace je možné také získat na webových stránkách www.koupaliste-rolava.cz," dodal René Weis.

Také lidé, kteří si odpočinkový a sportovní areál Rolava oblíbili, mohou uplatnit své náměty a připomínky.

„Samozřejmě budeme rádi za jakékoliv podněty. Návštěvníci mohou sdělit své připomínky či náměty osobně v kanceláři správce na Rolavě, nebo mohou psát připomínky na mail kvcitycentrum@seznam.cz.

Zřejmě moc výtek lidé mít nebudou. Naopak. „Já sem chodím ráda. Voda je skvělá, zázemí příjemné. Když to zrovna není na koupání, je příjemné se tady jenom procházet. Nebo sportovat," uvedla Michaela z Karlových Varů. Podle jednatele Reného Weise sice léto pomalu končí a koupání si už asi moc neužijeme, ale městský areál Rolava nabízí i jiné možnosti vyžití. „To je například in-line bruslařská dráha s půjčovnou bruslí, dětské hřiště s lanovou dráhou, malou lezeckou stěnou, houpačkami a dalším vybavením, hřiště na plážový volejbal, tenisové kurty, pétanque a další. Srdečně tedy zveme všechny k návštěvě volnočasového areálu Rolava, přijďte sportovat, nebo si odpočinout," zve k návštěvě i během podzimních dnů jednatel KV City Centrum René Weis.