Jeden dopis napsali Andreji Babišovi, ministru financí, zaměstnanci hotelu, druhou petici údajně připravily odbory. A k tomu údajně písemně protestují ředitelé jednotlivých oddělení hotelu a ti se údajně s kritikou a žádostí o přehodnocení současných kroků obrátili na Ministerstvo financí.

„Vážený pane ministře. S velkým znepokojením sledujeme dění týkající se výměny managementu a vedení hotelu v posledních dnech a považujeme za svou povinnost seznámit vás s naším názorem," píší zaměstnanci mimo jiné ministru Babišovi. A dodávají, že v místních médiích se objevují důležitá fakta a svědectví svědčící o nekompetentnosti některých osob nově jmenovaných do orgánů společnosti i na post ředitele hotelu. „Chceme věřit, že svým rozhodnutím nechcete hotel Thermal uvrhnout do období nejistot a ztráty, které by pouze posloužilo k jeho zlevnění při případné privatizaci, o které údajně také uvažujete," píší Babišovi zaměstnanci hotelu. A vyjadřují svou podporu bývalému řediteli Pavlovi a odvolanému představenstvu.

Nedůvěra a strach z toho, co bude dál, jsou mezi zaměstnanci téměř hmatatelné. Mluvit přímo nechce nikdo, petiční archy se schovávají ve stolech. „Nezlobte se. K situaci v hotelu se nebudu vyjadřovat. O peticích vím, ale nic víc neřeknu," uvedl jeden ze zaměstnanců. Nový generální ředitel Thermalu Daniel Křováček uvedl, že o žádných podpisových akcích zaměstnanců hotelu Thermal není informován. Ale už v rozhovoru pro Deník uvedl, že má zprávy o tom, že se připravují.