Rybáři pod hlavičkou Českého rybářského svazu MO Božičany tento víkend odstartují maraton výlovů. „O víkendu máme na programu dva výlovy v našem revíru,“ uvedl hospodář MO Božičany Václav Šnajdr. To ale nebude všechno. „Celkem nás čeká třináct výlovů, kdy dva budou přespolní, jinak vše proběhne na našich sádkách v Nové Roli na Kaskádě,“ upřesnil Šnajdr číslo výlovů, které budou rybáři letos absolvovat.

Velkou slávu mají naplánovanou rybáři na sobotu 21. října, kdy je plánovaný výlov rybníka Nad cestou, který bude otevřen veřejnosti. „Chtěli bychom pozvat širokou veřejnost na skvělou podívanou. Vše odstartuje v 9:00 hodin a věříme, že nám vyjde vstříc i počasí. Navíc bude sloven sumec albín jménem Venoušek, tak uvidíme, jak se mu u nás daří,“ narážel Šnajdr na sedmnácté narozeniny, které sumec v rybářském azylu letos oslaví.

„Určitě se bude během celého výlovu na co dívat, navíc si budou moci zájemci zakoupit například kapra. Budeme se držet na ceně 75 Kč za kilogram,“ dodal závěrem Šnajdr.

Než víla Agara řeku zamkne, sjedou si vodáci úsek z Kynšperka do Sokolova. Účastníky v maskách čeká odměna.
Tip pro vás: Víla zamkne Ohři, letošní vodácká sezona tak skončí