Radnice se totiž rozhodla vyjít vstříc požadavkům městské policie, která chtěla zakoupení dalších tří radarů. Podle slov náměstka karlovarské primátorky Petra Bursíka se bude jednat o měřiče s modulem zobrazujícím registrační značky vozidel překračujících rychlost v měřeném úseku.

„Celkové náklady na nákup nových měřičů rychlosti dosáhnou půl milionu korun. Kde budou nová zařízení umístěna, bude teprve vytipováno. Nicméně místa těchto radarů se průběžně mohou měnit, a občas se i mění,“ uvedl náměstek primátorky.

Měřiče rychlosti obsluhuje karlovarská městská policie, která má nyní v provozu devět takovýchto zařízení, z nichž jedno, které je umístěno v centru lázeňského území, je bez zobrazovací tabule rychlosti a slouží hlavně k monitoringu počtu projíždějících vozidel.

„Dalších pět měřičů zobrazuje pouze měřenou rychlost bez registrační značky a tři nejmodernější pak zobrazují i registrační značky,“ uvedl velitel městské policie Marcel Vlasák.

Zajímavostí celého systému měření rychlosti v Karlových Varech je přenášení dat na internet a možnost sledování denních i měsíčních statistik na stránkách městské policie. Zde jsou denně aktualizovány údaje a zájemci si zde mohou zobrazit informace o počtech řidičů překračujících rychlost nebo počty vozidel, která daným úsekem projedou.

Ilustrační foto
Odešla z domu v pyžamu, hledala ji rodina i policisté