I letos můžete pomoci dobré věci a kabelku, kterou jste už vyřadila, či se nehodí k vašemu osobitému outfitu, můžete nabídnout do dobročinného bazaru. A k tomu přidat šály, šátky, bižuterii, a také vinylové desky.

Protože zatímco vy si provětráte šatník a skříně, vaše kabelky si koupí za symbolickou cenu lidé, kterým se naopak bude líbit. A věřte, že mezi nabídnutým zbožím do prodeje najdete i poklady.

Ověřila jsem si to osobně. Kabelkový veletrh se letos opět koná v Bezerzplatzu v Karlových Varech a to v sobotu 2. a v neděli 3. prosince. „Výtěžek půjde na nákup pomůcek pro zdravotně postižené klienty denního centra Mateřídouška v Chodově, konkrétně na transportní kočárek,“ vysvětluje důvod pořádání bazárku Helena Tomanová, jedna z organizátorek.

Se stejnou energií se přípravě kabelkového veletrhu věnují v Domově dětí a mládeže Bludiště v Chodově. Právě tady si kabelky, bižuterii, šátky, šály i vinylové desky lidé nakupují už od 16. října a ještě minulý týden si zde zájemci vybírali poklady z rozmanitého sortimentu. Desítky tisíc kroun, které bazárky už vydělaly, putovaly na přístroje na dětské oddělení v karlovarské nemocnici či klientům denního centra Mateřídouška. A to je ten nejlepší pocit, protože zde ono rčení pomůžete dobré věci nejsou jen slova, ale skutečné činy. Na bazárku v Becherplatzu 2. a 3. prosince si znovu přijdete na své. „Prodávat zde budeme i výrobky klientů Mateřídoušky, ale lidé nám nabídli i opravdové rarity. Lázeňské pohárky nebo oblečky na pejsky. A jsou opravu úžasné,“ doplnila Helena Tomanová.

Klienti úřadu práce se zdravotním postižením vyřídí nově své záležitosti v sídle krajského pracoviště ÚP v Závodní ulici v areálu hejtmanství.
Úřad práce vyšel vstříc zdravotně postiženým

A borec nakonec? To je med, který si na bazárku budete moci také zakoupit. A je to ten nejlepší od včel Karla Hermana z Teplé.

Sběrná místa pro kabelky do bazárku a Děkujeme… Karlovarská nemocnice, Smíchovský pavilon, prodejna tabáku vedle obchodu Penny na Západní ulici, Dům dětí a mládeže Bludiště Chodov.

Organizátoři děkují: Karlu Holoubkovi za poskytnutí prostoru Becherplatz pro bazárek, všem, u nichž se kabelky odevzdávaly, ČSOB za účet zdarma, za bezplatné vedení účetnictví Karlu Matičkovi z Chodova a za med Karlovi Hermanovi z Teplé.