Krajské město je rájem lázeňských hostů. Naopak pro psy je zde jen pár míst, kde se mohou volně pohybovat. A kolik stojí procházka se psem, který je mimo povolené území bez vodítka? Bloková pokuta do jednoho tisíce korun na místě. Pokud však bude věc předána do správního řízení, hrozí za porušení vyhlášky města pokuta až do výše 30 tisíc korun.

„Samozřejmě maximální výše je určena pro jednání mimořádně společensky nebezpečné, dá se očekávat, že pokuta za psa bez vodítka nebude rovnou ta maximální," uvedl mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Radnice ale nechce uplatňovat pouze sankce. I díky doporučení studentského parlamentu se má počet míst pro volný pohyb psů zvýšit. Nyní lze bez obav z pokuty od strážníků volně venčit psa jen ve čtyřech určených zónách. „Město se už budoucím rozšířením zabývá. V současné době je nový návrh v připomínkovém řízení. Očekáváme, že by mohl přijít na pořad jednání rady a zastupitelstva na podzim," podotkl Kopál. Cílem je mít místo pro volný pohyb psů v každé městské části.

Mezi body, ve kterých je magistrát ohledně psů a jejich pohybu ve městě spokojený, patří koše na psí výkaly.

„V Karlových Varech je v současnosti 190 košů se sáčky na psí výkaly. V tuto chvíli se zdá, že počet je dostatečný, nicméně čas od času obdržíme žádost o instalaci dalších, které obvykle vyhovíme," uvedl Kopál. Zároveň však dodal: „Pokud někdo z občanů města má pocit, že by se koše se sáčky měly objevit i na místě, kde dosud nejsou, budeme se mu snažit vyjít vstříc."

Kde můžete?

- Pravý břeh řeky Ohře, od mostu U Lávky k Ostrovskému mostu

- Horní Drahovice bývalý areál zdraví

- Stará Role část louky pod vysílačkou

- Rybáře Železniční ulice