„Už ve svém vyjádření po zařazení zpátečky KDU ČSL z domluvené koalice jsem preferoval zachování značky Starostů a vytvoření plnohodnotných kandidátek STAN. Souhlasili jsme s rovnocenným koaličním partnerstvím, se ztrátou identity nikoliv. Odmítám názor, že tímto rozhodnutím STAN cokoliv drobí nebo boří, bez lavírování KDU ČSL bychom se k tomuto rozhodování vůbec nedostali,“ uvedl.

Doplnil, že toto rozhodnutí STAN naopak vnímá jako znak odvahy Starostů nést odpovědnost sami za sebe a neuhýbat z nastoupeného směru pod vlivem informací s problematickou vypovídací schopností.

„Nic to nemění na mém názoru, že koalice s lidovci by hladce překonala hranici 10 procent a považuji stále rozhodnutí lidovců za zbrklé a nešťastné. V Karlovarském kraji nyní během krátké doby sestavíme kandidátku Starostů a nezávislých, kde doplníme k sedmi současným kandidátům ze společné kandidátky dalších sedm z celého regionu. Tak, aby mohla být v polovině srpna řádně podána. Už registrujeme podporu významných osobností Starostům v samostatném postupu, určitě se některé z nich na naší kandidátce objeví,“ zdůraznil Petr Kulhánek.

Na plánované kampani se podle něj nic nemění. „Parafrázovaným mottem zůstává řídit stát jako obec. Koncentrovat se budeme na sociální sítě a osobní kontaktní kampaň našich osobností v celém Karlovarském kraji,“ zdůraznil.

VČASNÝ ZÁSAH a odborná pomoc mohou zachránit nejeden lidský život.
Speciální defibrilátory zvýší šanci na záchranu života