O důvodech, které ho k tomuto kroku vedly, nechtěl hovořit. „Nezlobte se, vyjadřovat se nebudu," uvedl pouze. Už před časem se ale spekulovalo o neshodách mezi vedoucím odboru majetku a novou koalicí na magistrátu. Podle zdrojů blízkých vedení města si úředník nerozuměl především s ČSSD, která v koalici s KOA a ANO vystřídala Karlovaráky.

To ale důrazně odmítl náměstek Michal Riško (ČSSD), který má majetek ve své kompetenci. „Já nemám problém s nikým, i když přiznávám, že ne vždy jsme si padli kolem krku. Důvody, proč Jan Choulík odstoupil, neznám a do personálních otázek magistrátu nemohu zasahovat. To je věc tajemníka. Bylo mi pouze sděleno, že tento krok učinil z osobních důvodů. Možná že si chce odpočinout. Úkolů na majetku je hodně, stejně jako problémů. V tomto oddělení nyní probíhá audit, ale závěry ještě v ruce nemám. Ty budu mít k dispozici za týden," uvedl náměstek Riško.

Leccos ale mohou naznačit další náměstkova slova o chystané reorganizaci odboru majetku. Jeho chod je podle Riška neefektivní a měl by být daleko dynamičtější. Pod vedoucím nyní pracuje pětadvacet úředníků a podle náměstka Riška by se měl rozčlenit do tří oddělení, každé pod svým vedoucím. „To už je otázka pro nového vedoucího, já návrh předám tajemníkovi," vysvětlil náměstek Riško.

Jenže primátor Petr Kulhánek (KOA) byl s prací Jana Choulíka spokojen. „Odbor majetku pod jeho vedením fungoval dobře. Já nejsem schopen hodnotit pohnutky, které Jana Choulíka k tomuto kroku vedly. Je to jeho osobní rozhodnutí. Rada města se bude jeho rezignací zabývat dnes a pravděpodobně ji vezme na vědomí," uvedl včera primátor Kulhánek.

Podle tajemníka Kaválka bude odbor majetku nyní řídit Choulíkův zástupce a do ukončení výběrového řízení na nového vedoucího odboru jej povede pověřený úředník.

Do exponované funkce vedoucího odboru majetku nastoupil Jan Choulík v květnu 2008, ovšem na magistrátu pracoval už rok předtím na odboru investic.

Podle tajemníka Kaválka bude nyní Choulíkovi nabídnuta jiná pracovní pozice, protože klasickou výpověď nepodal. Pouze rezignoval na funkci vedoucího odboru. „Pokud jiné pracovní zařazení, které mu bude nabídnuto, přijme, pak zůstává. Pokud odmítne, odejde," vysvětlil tajemník Kaválek.