A na co se může návštěvník těšit? „V pestré paletě nabízeného sortimentu nebudou chybět křupavé dobroty. Chléb, pečivo, koláče, buchty. To je jen krátký výčet pochutin z pecí lokálních pekařů. Již tradicí jsou mlékárenské výrobky. Kozí, ovčí či kravské mléko, sýry, zákys či jogurty tak nebudou na pultech stánkařů chybět. Ke koupi budou i chlazené kachny, kuřata a krůty,“ uvedla mluvčí města Helena Kyselá.

Milovníci uzenářských výrobků si pak přijdou na své u masných pultů, které nabídnou sádlo, škvarky, uzené maso, šunku s vysokým podílem masa či klobásy. Výjimkou nebude ani letos stánek s kořením, včelími produkty či italskými a bulharskými specialitami.

Farmářské trhy v Karlových Varech se nově konají dvakrát do měsíce.Zdroj: Deník / Meluzin Vladimir

Novinkou letošní nabídky pak budou například babiččiny rohlíčky, bezlepkové pečivo z rýžové mouky slazené fruktózou. Na seznam novinek se řadí i Dobrý sirup, kterým lze osladit třeba bílé jogurty. Trhy se i letos tradičně konají před budovou městské tržnice, začínají v 9 hodin.

Lokální x Globální Prodávaný sortiment na farmářských trzích je  produkován v ekologických zemědělstvích, která jsou šetrná k přírodě i chovaným zvířatům. Je to jediná protiváha neustále posilujících potravinářských monopolů, které ve výsledku nastavují cenovou politiku na trhu a ničí zdravé konkurenční prostředí. Samotné složení prefabrikovaných výrobků se pak s kvalitou těch farmářských nedá srovnávat. Celorepublikový fenomén farmářských trhů se tedy snad brzy rozšíří i do dalších měst v kraji. Zdá se, že ty karlovské trhy jsou nositeli receptu na úspěch.

Volnočasový areál Rolava Láká k odpočinku i za kulturou.
Rekreační areál Rolava doplní další herní prvky, síťové hřiště