Pro všechny milovníky zimních sportů je jistě dobrou zprávou, že lyžařská sezona stále neskončila. 

Mírný začátek letošní zimy nenasvědčoval tomu, co přineslo lednové a únorové počasí. Vydatná zima pak poskytla vhodné podmínky pro zajištění provozu sjezdovek až do jarních měsíců.

Na své si zájemci mohou přijít například ve Skiareálu Klínovec, který prošel výraznou modernizací. Využít zde lze až dvanáct kilometrů sjezdovek, které byly rozšířeny o jednu z nejmodernějších lanovek v České republice. Ta je čtyřsedadlová a vybavena ochrannými kryty.

„Momentálně je tu sezona v plném proudu a těší nás, že sem lidé stále jezdí. K výborným lyžařským podmínkám přispěla i čtvrteční nadílka nového sněhu, která zdejší sjezdovky ještě zlepšila. Vzhledem k předpovědím předpokládáme, že se zde bude dát lyžovat až do Velikonoc. Jak tomu bude nadále, to s jistotou nevíme,“ uvedl provozovatel areálu Martin Píša.

Zájemci mohou rovněž využít i služeb jiných zimních areálů, které se v Karlovarském kraji nacházejí. Pro děti a lyžaře začátečníky může být vhodným místem pro lyžování Skiareál Abertamy, který je nově vybaven i pojízdným pásem určeným právě k těmto účelům. Tento areál je jediným v širokém okolí disponujícím takovouto výbavou. „Návštěvnost je v našem areálu dobrá. Sněhu je tu v podstatě dost, což nám nebrání v bezproblémovém provozu nejméně do 20. března. Potom se uvidí, jaké nastanou podmínky pro další otevření, “ sdělil starosta obce Abertamy Zdeněk Lakatoš.

Dobré zprávy hlásí také Skiareál Pernink. „Lyžařská sezona u nás ještě neskončila. Máme zde šedesát centimetrů přírodního sněhu a všechny tři lyžařské areály v provozu. Také osvětlený běžecký areál v centru obce a okruh pro běžkaře se psy v prostoru letiště nad Perninkem jsou stále upravovány a s dostatkem sněhu. Sezonu bychom měli ukončit až někdy po půlce března,“ řekla pracovnice turistického informačního centra Nikola Dörflerová.

Podmínky pro lyžování jsou v našem kraji stále příznivé. Pro každého, kdo toho letos ještě neměl dost, je šance užít si sluncem zalité sjezdovky do sytosti. Zbývá už jen pár posledních týdnů a zimní výbavu budeme muset opět odložit do skříně.

(hni)