„Na firmě máme strom a to víte, že mám nějakou výzdobu i u sebe na stole," říká Bulka. Vánoční šichta může přinést nečekané příběhy. Jeden takový se stal před několika lety u Horního Slavkova.

„Společně s hasiči a policisty jsme hledali ztraceného pána. Vše bylo o to těžší, že byl špatný signál. Jediné, co jsme věděli, že pán je u některé zásněžky, a jelikož máme jejich mapy, koordinovali jsme záchranáře," popsal příběh dispečer krajských silničářů.

Jak sám Bulka prozradil, už během hledání měl dobrý pocit. Ten se nakonec jevil jako správný, neboť díky spolupráci všech složek integrovaného záchranného systému se silničáři povedlo zachránit jeden lidský život.

Další záchranu na Štědrý den si silničáři připsali před dvěma lety.

„Na Štědrý den si chtěla v silné vánici vyjet rodina cizinců na Boží Dar. Nejenže zapadli, ale ještě jim i došel benzín. Tohle by třeba nikdo místní neudělal," kroutí hlavou Bulka.

Jako na jiných místech v České republice, i zde platí, že vánoční svátky většinou slouží svobodní, ti pak naopak žádají volno na silvestra. A naopak, které služby mají silničáři nejraději?

„Úžasný je v tomto první den roku. Po ránu je na silnicích největší klid, který nepřekoná jiný svátek," uzavírá své povídání o vánočních službách dispečer krajských silničářů Josef Bulka, který doufá, že budou letošní svátky opět klidné.