„Řetězová nehoda se stala na průtahu Karlovými Vary mezi obchodními centry Tesco a Globus. Nejprve do svodidel narazilo osobní auto. Když na místo přijalo vozidlo policie a zastavilo u svodidel, narazilo do něj další osobní auto a způsobilo nehodu dalších dvou kamionů," uvedla Týřová. 


V noci se v kraji vyjasnilo a teploty klesly několik stupňů pod nulu. Místy se ale na silnicích vytváří námraza, zejména tam, kde vzniká ráno mlha, nebo podél vodních toků.

Hromadná nehoda si nevyžádala žádné zranění. Přivolaní hasiči ze stanice Karlovy Vary zajistili u vozidel nabouraných do motorové části protipožární zabezpečení a zlikvidovali únik provozních kapalin. "Společně s pracovníky správy a údržby silnic po vyšetření nehody ze strany policie se poté postarali o úklid vozovky od trosek nabouraných aut," uvedl krajský mluvčí hasičského záchranného sboru Martin Kasal.

Kvůli hromadné nehodě byl provoz na R6 v jízdním pruhu ve směru na Sokolov zcela uzavřen, policie řidiče odkláněla na objízdnou trasu. Silnice byla zavřena více než dvě a půl hodiny, ještě před obnovením provozu silničáři ošetřili chemickým posypem namrzlý povrch vozovky.