Nejzávažnější událostí, kterou řešili policisté, záchranáři i hasiči bylo napadení a pobodání třiatřicetiletého muže v Sokolově v ulici Boženy Němcové.

„Zranění byla vážná a pro poraněného muže musel přiletět vrtulník, který ho ihned transportoval do nemocnice v Plzni,“ uvedl Radek Hes, mluvčí zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.

Informaci o sokolovském incidentu potvrdila i Soňa Podlahová, mluvčí krajského ředitelství Policie ČR, která poznamenala, že muž při napadení nožem utrpěl několik bodných ran do horní části těla. 

„Policisté zadrželi dva podezřelé,“ sdělila v úterý odpoledne Podlahová s tím, že sokolovští policisté se případem dál intenzivně zabývají. 

Další výjezdy policistů se týkaly hlavně rušení nočního klidu a zajištění veřejného pořádku. „Tak jako každý rok, jsme na vše byli připraveni a v ulicích měst bylo více policistů,“ doplnila mluvčí krajských policistů.

Celkem na Integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství Policie Karlovarského kraje přijali během silvestrovského dne dvě stě dvacet dva volání.

Ilustrační foto
Zase nás ubylo, a patrně ještě ubude

Podobně jako policisté na tom byli i hasiči, kteří zasahovali hlavně u požárů odpadu po zábavní pyrotechnice, tedy u požárů, kde dochází k minimálním škodám.

„Co se týká požárů, tak to bylo celkem osmnáctkrát. V Chebu jsme vyjížděli k požáru odpadu na balkoně, v Habartově zapálila petarda krycí plachtu lešení a hořící odpad v kontejnerech či zbytky pyrotechniky likvidovali naše jednotky v Ostrově, Toužimi, Sokolově i Karlových Varech,“ uvedl Martin Kasal, mluvčí krajských hasičů a doplnil, že v Lokti a Skalné hořel strom a v Bečově nad Teplou balík slámy. Kromě požárů zasahovali hasiči při dvou dopravních nehodách v Karlových Varech a silnici D 6, pomáhali s transportem osoby v Plesné a zajišťovali přistání vrtulníku v Sokolově.

Karlovy Vary - Prvním miminkem narozeným novém roce v porodnici Karlovarské krajské nemocnice v Karlových Varech se stal v úterý 1. ledna v 5:46 chlapec Ondřej. Na snímku s maminkou Miloslavou Veselou.
V krajské nemocnici přišel první na svět Ondřej

„Oproti statistice z loňského Silvestra evidujeme nárůst počtu událostí, které se ale stejně jako před rokem obešly bez větších škod i zranění,“ uzavřel Martin Kasal.

Vedle již zmiňovaných bodných zranění vyjížděli lékaři ze záchranky k několika menším úrazům a samozřejmě opilým lidem.

„O půlnoci už byla záchytná stanice plná,“ dodal Radek Hes a doplnil, že pracovníci lékařské záchranné služby měli během noci v celém Karlovarském kraji zhruba stovku výjezdů.