Prázdniny se neodvratně blíží ke svému konci a pro tisíce rodin po celé republice se stala aktuální otázka pořízení školních potřeb. Výjimkou není ani papírnictví Pasáž Korejsová na Masarykově třídě v Karlových Varech. „Zatím tu máme obvyklý počet zákazníků. Rodiny nechávají nákup potřeb na poslední chvíli, proto očekáváme nával až prvního září," uvedla majitelka papírnictví Blanka Korejsová. „Jsme nicméně připraveni a máme vše objednáno v dostatečném množství," doplnila majitelka.

Podle ní jdou v posledních dnech prázdnin na odbyt nejvíce školní tašky. Děti totiž seznam potřebného vybavení dostávají až ve škole, proto se největší nápor čeká až začátkem školního roku, kdy na odbyt půjdou hlavně psací potřeby, sešity a geometrické pomůcky.

„Většinu zákazníků pak tvoří žáci prvních tříd. Starší přicházejí až v prvních dvou týdnech po začátku školy," dodala Korejsová.

Ceny potřeb se oproti loňsku nijak dramaticky nezměnily. „Myslím si, že ceny jsou v pořádku, žádného velkého zdražování jsem si nevšimla," uvedla jedna z nakupujících maminek.

„Já osobně nakupuji školní pomůcku až po začátku roku, protože předtím nikdy přesně nevím co budu nebudu potřebovat. Přijde mi, že každoročně utrácím více, ale to bude tím, že se školním postupem mi přibývají i některé předměty, na které potřebuji jiné pomůcky. Vadí mi pak akorát ty fronty a přeplněné obchody lidmi, kteří, stejně jako já, vše nakupují na poslední chvíli," doplnil jeden ze středoškoláků Pavel Vít.

(jako, hni)